16. lokakuun 2015

Yhteisöllisyyden vaikutus lisääntymis- ja seksuaaliterveysasioihin

20170327_085402

Ehkäisy, seksuaalisuus, lapsettomuus ja sukupuolitaudit – näistä intiimeistä aiheista on monille maahanmuuttajille vaikea puhua. Toisin kuin Suomessa, monissa kulttuureissa näistä puhutaan vain samanikäisten ja samaa sukupuolta olevien kanssa. Suhtautumiseen näihin aiheisiin vaikuttavat maahanmuuttajan omat kulttuuriset normit ja arvot. Lisäksi vieras kieli ja ympäristö hankaloittavat keskustelua ammattilaisten kanssa.

Tässä koulutuksessa käsittelemme kulttuurieroja ja käymme läpi, miten sosiaali- ja terveyspalveluissa rakennetaan hyvää ja luottamuksellista suhdetta asiakkaaseen ja omaisiin, jotta häpeällisiksikin koettuja asioita uskallettaisiin ottaa sote-ammattilaisen kanssa rohkeasti puheeksi.

 

“Tällaisia koulutuksia lisää , voidaan myös ymmärtää tänne tulevien ihmisten taustoja ja uskonnon ja yhteisöllisyyden merkitystä.”

“Koulutuksen pitäjä esitti asian selkeästi ja toi mukavasti mukaan omia kokemuksiaan ja peilasi asioita niihin. Isot kiitokset hyvästä ja mielenkiitoisesta koulutuksesta.”

KIITOS PALAUTTEISTA!

Ota yhteyttä, kysy lisää ja tilaa koulutusta tästä aiheesta!