Tapanilan joukkoraiskauksen tuomiosta 23.6.15

23.6.2015

TAPANILAN JOUKKORAISKAUKSEN TUOMIOSTA:

Kauhistuin tänään, kun kuulin, minkälaiset lievät tuomiot somalinuoret saivat nuoren tytön raiskauksesta. Mielestäni tuomio nöyryyttää ja loukkaa tyttöä ja kehottaa ihmisiä ottamaan oikeuden omiin käsiin.
Tässä olisi tarvittu selkeä ja ankara tuomio, joka olisi toiminut samalla signaalina kaikille: Suomessa jokainen ihminen on vapaa liikkumaan missä ja milloin vaan.
Nyt tytöt ovat peloissaan, vanhemmat huolestuneita ja mahdolliset tekijät helpottuneita, koska rangaistus on naurettavan pieni.
Tämä lievä tuomio kostautuu myös meille muille maahanmuuttajille, jotka haluamme elää ja tehdä työtämme rehellisesti, koska epäoikeudenmukaisuus, joka tapahtui nyt lisää rasismia ja vihaa kaikkia maahanmuuttajia kohtaan.
Jos nuori, joka tuli pakolaisena maahan ei ota Suomen auttava kättä vastaan kouluttautumalla ja tekemällä ahkerasti työtä ja sopeutumalla länsimaiseen kulttuuriin, hänen paikansa ei voi olla mielestäni enää keskellämme.
Naisten ja miesten tasaarvoisuus ja ihmisten vaapaus täällä Euroopassa on minusta kullanarvoinen aarre, jota meidän pitäisi suojella ja puolustaa. Näille miehille naisen arvo on roskaa. Heillä ei varmasti ole huonoa omaatuntoa tästä hirveästä teosta, koska heidän kulttuurissaan länsimaalainen nainen on vapaa riistaa.
Ankara rangaistus olisi näyttänyt heille, että Suomessa nuori nainen on arvokas ja yhteiskunta suojelee häntä kaikin keinoin.

Saynur Soramies